زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
 

رحمت (قرآن)





ازعناوین و موضوعات مطرح شده در آیات قرآن، «رحمت» است.


۱ - معنی رحمت



رحمت، نرمى و نرمخويى است كه نيكى كردن به مورد رحمت را اقتضا مى‌كند، كه گاهى درباره مهربانى و نرم‌دلى به طور مجرّد و گاهى در معناى احسان و نيكى كردن كه مجرّد از رقّت است به‌كار مى‌رود. هرگاه خداى متعال با اين واژه وصف شود چيزى جز احسانِ مجرّد و بدون رقّت و رحم‌دلى نيست.
در اين عنوان، رحمت خداوند به بندگان‌ مقصود است و آیاتی معرفی می‌شوندکه در آن‌ها از واژه‌هاى‌ «رحم» و «روح» استفاده شده است.

۲ - عناوین مرتبط



آثار رحمت (قرآن)، ابلاغ رحمت (قرآن)، اعتراف به رحمت (قرآن)، اعطای رحمت (قرآن)، امیدبخشی به رحمت (قرآن)، امید به رحمت (قرآن)، امیدواران به رحمت (قرآن)، اهمیت رحمت (قرآن)، بشارت رحمت (قرآن)، تقدم رحمت (قرآن)، تمسک به رحمت (قرآن)، جلوه‌های رحمت (قرآن)، خزائن رحمت (قرآن)، دعا برای رحمت (قرآن)، رحمت خاص (قرآن)، رحمت در آخرت (قرآن)، رحمت در شب قدر (قرآن)، رحمت عام (قرآن)، رحمت و مشیت (قرآن)، زمینه‌های رحمت (قرآن)، سلب رحمت (قرآن)، شناخت رحمت (قرآن)، گسترش رحمت (قرآن)، محرومان از رحمت (قرآن)، مشمولان رحمت (قرآن)، موانع رحمت (قرآن)، ناامیدی از رحمت (قرآن)، ناسپاسی از رحمت (قرآن)، وعده رحمت (قرآن)، یادآوری رحمت (قرآن).

۳ - پانویس


 
۱. راغب اصفهانی، حسین بن محمد، المفردات فی غریب القرآن، ص ۳۴۷، «رحم».    


۴ - منبع


مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۱۴، ص۳۹۰، برگرفته از مقاله «رحمت».    


رده‌های این صفحه : رحمت الهی | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.